1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Промени в ОП „Околна среда 2014-2020 г.“ гарантират изпълнението на интегрирания воден цикъл на Враца

Промени в ОП „Околна среда 2014-2020 г.“ гарантират изпълнението на интегрирания воден цикъл на Враца

С промените проектът на Община Враца влиза в списъка на големи проекти във ВиК сектора

Правителството направи допълнителни изменения в текста на Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“ като проект за одобрение от Европейската комисия. С промените проектът на Община Враца влиза в списъка на големи проекти във ВиК сектора, които ще се финансират по оперативната програма.

Поради забавяне в предния програмен период, проектът за интегрирания воден цикъл на Враца не приключи в срока за допустимост на разходите и се наложи разделянето му на две фази. За да получи финансиране от новата оперативна програма и да се изпълни втората фаза на стойност 86,240 млн. лв., е необходимо да бъде включен в списъка с големи проекти.

Одобрените от правителството промени предвиждат още преразпределение по години на средства от Европейския фонд за регионално развитие по бюджета на програмата при запазване на общия финансов ресурс. Част от първоначално определения ресурс, в размер от 25 млн. евро за 2016 г., се преразпределя за следващите три години с по 8,3 млн. евро. Така се гарантира физическото и финансово изпълнение на програмата.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.