1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. T7 HD на NEW HOLLAND – върхова производителност за професионалисти

T7 HD на NEW HOLLAND – върхова производителност за професионалисти

Т7.315 – носител на приза „Машина на годината“ 2016 г. на Агритехника в Хановер

Мартенското представяне на Т7 Heavy Duty безспорно е сред най-интересните премиери на земеделска техника у нас. „Машина на годината“ – NEW HOLLAND Т7.315, се предлага у нас единствено от официалния вносител ИНТЕРАГРИ България. Какви подобрения стоят зад този универсален и изключително мощен боец.

NEW HOLLAND Т7 HD

Т7 Heavy Duty серията на NEW HOLLAND включва два модела – Т7.290 и Т7.315. Те запазват отличната стабилност и надеждност на новата серията Т7 и ги допълват с оптимална конструкция за работа в режим на високо натоварване с тежки имплименти.
За производството на уникалните модели се използва изцяло нова поточна линия в завода в Базилдън, Англия. Тя е проектирана така, че да намали до минимум възможността за човешка грешка за сметка на ефективната употреба на новите технологии. На края всеки нов трактор отива на специално тестовото поле, където се осъществява финалният процес по контрол на качеството.

Предимствата на Т7 HD в цифри


„В сравнение с новия Т7.270, Т7.315 разполага с 25% повече мощност, 21% повече въртящ момент, 20% по-висок дебит на хидравликата, 60% по-висок горивен капацитет, 30% по-голяма товароподемност, 25% по-висок капацитет на мостовете, 11% по-голям диаметър на гумите, 23% по-високо тегло на машината и всичко това при едва 4% по-дълга база“, обясни Шон Ленън, ръководител на отдел Продуктов Мениджмънт – трактори и телескопични товарачи NEW HOLLAND.

Неслучайно Т7.315 е обявен за „Машина на годината“ 2016 г., на най-голямото земеделско изложение – Агритехника, в Хановер.

„Двата Heavy Duty модела Т7.290 и Т7.315 са много специални трактори. Тяхната функция е да покриват мощностния диапазон от 290 до 315 к.с. Нарекли сме ги Heavy Duty (предвидени за усилено натоварване), тъй като разполагат с повишен капацитет по отношение на двигателя, трансмисията и здравината на шасито.

Т7 HD са разработени за професионалните земеделски производители, тъй като са изключитено многофункционални. С други думи фермерите могат да разчитат на максимална гъвкавост при изпълнението на ежедневните си задачи, както в полето, така и на пътя.“

„Много се радвам, че съвместно с утвърдените ни партньори от ИНТЕРАГРИ имаме възможността да предложим тези изключителни машини и на българските фермери”, сподели Франческо Вецали, Бизнес директор NEW HOLLAND Agriculture за Балканите.

Инженерно погледнато, Heavy Duty са изцяло нови трактори. „В миналото имахме проблем, че мощността на големия Т7.270 не беше достатъчна, докато същевременно теглото му беше перфектно. А, Т8 беше ОК по отношение на мощност, но пък теглото му беше голямо. Така, че имаше пукнатина за запълване между двете серии Т7 и Т8. Т7 HD перфектно запълват въпросната празнина.

Едно от най-интересните инженерни решения в Т7.290 и Т7.315 HD, които допринасят за ненадминатата им ефективност е новата конструкция, използваща мостовете на Т8. Мостът от Т8 е много масивен, при Т7 HD задната му част е свързана директно с картера в единна конструкция. Така самият картер тежи 200 кг. повече, защото предната част, трансмисията и картера вече са вградени в шасито. Голямата полза в случая е, че двигателят е поставен върху картера и всички точки на усукване, всичките сили, които са се упражнявали върху двигателя сега се разсейват. И двигателят може да върши това, което трябва да върши – да произвежда мощност без въртене в самия двигател. Защото когато се появи въртенето в самия двигател ще ви е необходимо повече гориво, за реализиране на същата мощност“, заяви Доменик Краус, Продуктов мениджър трактори NEW HOLLAND Германия.

Т7.315 има възможност за гуми от 2,15 м. Това е много важно, когато се движите в полето, за да може всичката ви мощност да се предава ефективно към земята. С размер на гумите от 965/42 е много по-лесно да придадете тягата към земята. Освен това постигате отлична тракция и минимално компресиране на почвата, което от своя страна доказано води до по-високи добиви. В допълнение операторът може да следи налягането на гумите в реално време на IntelliView IV™ монитора, спрямо оптималните стойности за операцията, която извършвате. Това улеснява работата и оптимизира резултатите и оперативните разходи.

„Кабината и управлението на Т7 и Т7 HD са почти еднакви, така че за собствениците и операторите преминаването от една машина на друга при работа би било изключително лесно.

Тегличът също е много подобен. Задният навес обаче е по-добър, по-здрав и може да вдигне до 11 058 кг. Малка промяна има и при окачването на кабината. Окачването е преместено от под кабината, зад самата кабина. Това ви дава възможността да демферирате кабината по-добре от когато и да е било.

Радвам се, че тези машини са вече налични и в България. Смятам, че ИНТЕРАГРИ, като част от семейството на NEW HOLLAND също са много горди с този трактор и затова направиха всичко необходимо да го представят възможно най-бързо във вашата страна.“, Доминик Краус.

Новите FPT двигатели на NEW HOLLAND T7 отговарят на най-високите стандарти Tier 4b, благодарение на уникалната HI-eSCR технология, без да са нужни излишно усложняващи и оскъпяващи компоненти, като DPF и EGR. Както знаете, това означава повече мощност, по-бърз отговор на машината при отлична икономия на гориво.

„Да поговорим за ефективността. Не случайно патентованата AutoCommand™ CVT трансмисия е носител на толкова много награди. Тя намалява хидростатичните загуби, благодарение на прецизно подбраните четири механични точки на задвижване.

Най-добрият в своя клас четирискоростен заден ВОМ подобрява ефективността във всички операции с прикачен инвентар. Уникалният двускоростен преден ВОМ също е водещ в индустрията. Изборът на скорост се осъществява по електронен път от кабината за по-висока производителност и комфорт.

Сред другите водещи преимущества на NEW HOLLAND T7 HD е изключително малкият радиус на завиване. Спецификите на конструкцията на машината и липсата на двигателна рамка оставят на гумите достатъчно пространство за завиване. Ъгълът на завиване на T7 HD е едва 55°“, обяви Шон Ленън.

Удобството в кабината добива все по-голяма важност. Със сигурност няма да намерите по-комфортно място на полето от кабината на новите Т7 Heavy Duty. Като за начало нивото на шум в кабината е редуцирано до едва 69 децибела. Най-тихата кабина в индустрията! В добавка към това, операторът може да разчита на висок клас, луксозна седалка AutoComfort™ с активно окачване, отопление и обдухване. Освен това операторът е предпазен от ежедневните вибрации и дискомфорт благодарение на новото окачване на предния мост, предвидено за усилено натоварване и специалното окачване на кабината Comfort Ride™. И двете системи са стандартни за новите Т7.290 и Т7.315 HD.

Удобство означава и технологии, които правят работата по-ефективна. Това е друга много важна черта на новите Т7. Автоматизиращи системи, като новото поколение Headland Turning Sequencing™ в допълнение с IntelliSteer™ значително повишават комфорта на работа.

Новите Т7 HD предоставят на фермерите всичко, което харесват в емблематичната серия Т7 плюс капацитета да се справят с тежките задачи предвидени за трактор от следващия клас. Може би точно това, от което се нуждаете и вие.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.