1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. В АГРОФОРУМ ще видите: Каква техника да използваме в овощарството

В АГРОФОРУМ ще видите: Каква техника да използваме в овощарството

И още: В Дрезден специалисти и агромедии се запознаха с последните иновации при тракторите

Полета с плодородна пшеница, маневрени трактори в черешова градина, гостуване в семейна ферма за отглеждане на автохтонни породи – всичко това ще видите в предаването.
Започваме с едно от ключовите събития, което е от значение за цялата агроиндустрия.

Най-модерният завод за производство на трактори в Европа ще отвори врати в Германия, а към него ще бъде изграден многофункционален посетителски център. Това стана ясно на мащабно събитие в Дрезден, което събра специалисти и агромедии и ги запозна с последните иновации при тракторите.

Кои качества при пшеницата са най-търсени от вас и може ли българската селекция да удовлетвори критериите ви за качествено зърнопроизводство? Отговорите ни дадоха земеделци от Североизточна България.

Следващите минути ще бъдем в черешова градина край кюстендилското село Шатрoво. Сезонът на черешите отмина, но пък въпросът – каква техника да използваме в овощарството остава винаги актуален. Затова – нека видим какви машини бяха представени пред земеделците от региона в атрактивна демонстрация.

Когато става дума за пшеница, лично аз, а сигурна съм - и вие, сме особено любопитни да разберем коя селекция е по-добра – българската или чуждата. Разнопосочни са мненията по този въпрос. За да получим обективен отговор, в следващите минути се отправяме към землището на първомайското село Градина. Там ще присъстваме на жътва на два български сорта пшеница. Нека видим какви резултати отчете кантарът това лято в Южна България.

Отправяме се към стопанството на семейство Кулови в село Васил Левски, община Карлово. Те отглеждат 500 овце и 150 биволи от редки български породи. Животновъдите използват стари рецепти за направа на продуктите си. Неотдавна Швейцария дари 16 хил. франка на фермата им за оборудване на мини мандра.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.