1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Преговорите за свободна търговия между ЕС и САЩ напредват много бавно

Преговорите за свободна търговия между ЕС и САЩ напредват много бавно

Заради предстоящото излизане на Великобритания от ЕС, Съединените Щати не виждат възможност преговорите да приключат преди края на годината

Преговорите за свободна търговия между Европейския съюз и Съединените Щати напредват много бавно и вероятно няма да приключат до края на годината. По думите на представители на Европейската комисия една от причините за забавянето е политическата ситуация от двете страни на Атлантическия океан.

Все пак има малък напредък в сектор земеделие, призна агрокомисарят Фил Хоган. Става дума за защитените географски наименования и сигурността на храните. Участници в преговорите са изразили готовност за взаимно признаване на изискванията за животински и растителни продукти. Според американски експерти на пазара се появяват все повече хранителни стоки от Стария континент, докато износът на Щатите за Съюза остава на предишното си ниво.

Заради предстоящото излизане на Великобритания от Европейския съюз, Съединените Щати не виждат възможност преговорите да приключат преди края на годината. Следващият кръг е насрочен за октомври във Вашингтон.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.