1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. 13 акта по Закона за горите съставиха от РДГ София

13 акта по Закона за горите съставиха от РДГ София

Констатирани са нередности в обекти, в които постъпва, преработва се и се експедира дървесина в Скравена, София и Самоков

От началото на седмицата горските инспектори от Регионална дирекция по горите – София са съставили 13 акта за установени нарушения на Закона за горите.

Констатирани са нередности в обекти, в които постъпва, преработва се и се експедира дървесина в Скравена, София и Самоков. Установено е наличие на общо 26 куб. м дървесина, за която няма необходимите документи; обекти, при които не е осигурено постоянно видеонаблюдение, както и други нарушения на нормативната уредба.

Два акта са съставени при проверка в частни дворове в с. Видраре, общ. Правец, и гр. Самоков за наличие на дърва за огрев без документи, доказващи законния им произход.

Наложени са санкции на 3 лица на територията на с. Костенец, общ. Костенец и градовете Долна баня и Самоков. Нарушителите са извършвали превоз на дървесина без марка и документи и без GPS устройства за проследяване, монтирани на товарните автомобили, превозвали дървесината.

Установена е сеч на немаркирани дървета и превишено ползване  в горски територии - общинска и частна собственост в Златица и Калугерово, общ. Правец.

Дирекция “Информационно обслужване и връзки с обществеността”

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.