1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Среща на производители и търговци от балканските страни под надслов „Градинария”

Среща на производители и търговци от балканските страни под надслов „Градинария”

Събитието ще се състои на 30 август 2016 г. в парк-хотел „Персей”, местност "Св. Никола", гр. Варна

Национален съюз на градинарите в България (НСГБ) съвместно с Регионален клъстър „Североизток“ организират среща на производители и търговци от балканските страни под надслов „Градинария” – модерната търговия на Балканите”. Срещата ще се състои на 30 август 2016 г. в парк-хотел „Персей”, местност "Св. Никола", гр. Варна.

Производителите на плодове и зеленчуци, търговци, износители и преработвателни предприятия ще имат възможност да проведат индивидуални срещи и разговори за договаряне на продукция.

В събитието ще вземат участие представители  на стокови борси и тържища от Румъния, Сърбия, Македония, представители на областни и общински ръководства,  дирекции „Земеделие“, партньори на НСГБ, производители на плодове и зеленчуци от цялата страна, търговци, износители, преработватели на земеделска продукция и представители на медиите.

Събитието се провежда по проект „Модерна търговия”, който се изпълнява от НСГБ с подкрепата на Фондация „Америка за България”. В рамките на проекта на 23.07.2015 г. стартира електронната платформа „Градинария” ( www.gradinariabg.com ), която създава условия за директна връзка между производители на плодове и зеленчуци и купувачи.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.