1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Премиери от Оптиком на БАТА АГРО Есен

Премиери от Оптиком на БАТА АГРО Есен

Сред официалните гости на щанда ще бъде британският посланик Емма Хопкинс

В навечерието на 25-тата си годишнина Оптиком отново има с какво да заинтригува гостите и посетителите на международното селскостопанско изложение БАТА АГРО Есен 2016.

Новите машини JCB ще бъдат официално представени в първия ден на изложението в присъствието на специалния гост на щанда на Оптиком, британския посланик Емма Хопкинс, носител на Ордена на Британската империя.

Дебют ще направи новият телескопичен товарач JCB Agri Pro DualTech VT. JCB революционизира земеделието с модела AGRI Pro с новата DualTech VT (безстепенна трансмисия), първата и единствена в света 2-в-1 трансмисия, специално разработена за селскостопански телескопични товарачи. DualTech VT комбинира превъзходната ефективност при висока скорост и теглителната способност на JCB Powershift трасмисията с лесното управление при работа на ниски скорости на хидростатичното задвижване.

Хидростатичното задвижване гарантира максимална продуктивност и прецизност при товаро-разтоварни дейности, а задвижването Powershift е перфектно за транспортиране и теглене на ремаркета. Новата технология DualTech VT съкращава времетраенето на работните цикли и икономисва гориво, като постига до 25% по-висока производителност на телескопичните товарачи JCB спрямо техните конкуренти на пазара.

Новият трактор JCB Fastrac 8330, с мощност 350 к.с., ще изпревари световната си премиера и ще бъде представен официално пред българските земеделски стопани на БАТА АГРО 2016 Есен.
 
Сред новостите на щанда на Оптиком ще бъдат тракторите Landini от серия 2 (48 к.с.), приемник на Mistral, и Landini Active 175 (175 к.с.). Тракторите Landini ще привличат традиционно интереса и към гамата универсални трактори от серия 5 и 6, както и специализираните Rex за работа в лозя и овощни градини.

Тракторите McCormick ще се представят с X7.670 VT Drive, с двигател FPT 195 к.с. и с безстепенна трансмисия VT Drive. Това е конвенционален трактор, който предлага комфорт и висока производителност за фермерите на достъпна цена. Новото поколение на McCormick са машини с немски трансмисии на ZF, надеждни и доказали се в работа.

Премиера на българския пазар ще има модела McCormick X6.440 LS (Load Sensing), с двигател 140 к.с. и хидравлична система „closed-centre” с помпа с регулируем обем, която осигурява дебит от 110+38 л/мин за захранване на всички хидравлични функции за висока ефективност и максимална надеждност.

Пълна гама машини на лидера при прецизните сеялки MONOSEM ще видят гостите на Оптиком. Сеялките MONOSEM се наложиха през последните 10 години на българския пазар като най-добрите за точна сеитба. С тях се гарантира качественото изсяване на семената, едновременно покълнване и поникване на посева, което дава добър добив. Сеялките MONOSEM позволяват висока работна скорост и перфектно следване на терена.

След поредица от изпитания и полеви тестове, MONOSEM представя дългоочакваната и завършената вече концепция за сееща секция с електрическо задвижване Monoshox® NG Plus ME, която ще има премиера на щанда на Оптиком. Чрез тази система регулирането на сеитбената норма става от кабината на трактора. Задвижването на сеещите дискове се осъществява посредством електромотор и ремъчна предавка, монтирани на всяка секция.

Регулирането на сеитбената норма и наблюдението на потока и разстоянието между семената става от компютър. С него могат също да се изключват ръчно сеещи секции на сеялката, а ако е свързан с GPS антена, това става автоматично.

От началото на 2016 година френският производител на пръскачки KUHN пусна в производство новата си машина LEXIS, чиято българска премиера е на есенното изложение БАТА АГРО 2016. Новата пръскачка е с обем на резервоара от 3000 литра, а размахът на щангите е 18 до 24 метра. Окачването на щангите може да бъде както EQUILIBRA, така и по-икономичният вариант, но също така ефективен – TRAPEZIA. Контролът на разбъркването на препарата и потоците на движение на флуида стават лесно от контролно табло MANUSET.

Електронната система на пръскачката контролира количеството на изпръскания разтвор с компютри RPB или REB3. Пръскачката може да бъде свързана с вече наличен GPS или да бъде поръчана с GPS система на KUHN. Трети вариант за потенциалните собственици на такива машини е ISOBUS връзка към трактор с налична такава конзола.

Пръскачките се оборудват с бутално-мембрани помпи с дебит 165 или 265 л/мин. Централно разположеният резервоар за изплакване на системата от 300 литра придава стабилност на машината при маневриране и придвижване между блоковете, а леките и здрави щанги, разработени от KUHN спомагат за една прецизна и безпроблемна работа в един от най-важните моменти в земеделието – защитата на посевите.
Оптимални комбинации агротехника и професионални решения с атрактивни ценови оферти и условия за лизинг без първоначална вноска ще намерят на щанда на Оптиком земеделските производители - овощари, животновъди, лозари и зеленчукопроизводители.

Лизинг с 0% лихва за срок до 36 месеца се предлага за машини JCB, лизингът за трактори McCormick и Landini, както и за прикачен инвентар от портфолиото на Оптиком е без първоначална вноска и срок 2 или 3 години.

Повече информация за гамата машини, предлагани от Оптиком, търсете на www.opticom-bg.com или на телефон : 0700 20 205.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.