1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Остава в сила бедственото положение в община Тополовград

Остава в сила бедственото положение в община Тополовград

Пожарът край село Българска поляна вече е локализиран

Остава в сила бедственото положение в община Тополовград. Предстои свикване на щаба и след това ще се реши дали да бъде отменено, е казал пред Радио Фокус зам.-кметът Наско Стоянов. Пожарът край село Българска поляна вече е локализиран, а на институционално ниво имаше перфектен синхрон и всички реагираха адекватно, допълни Стоянов.

„Метеорологичната обстановка беше много тежка и създаде проблеми. В 02.00 часа през нощта силен вятър хвърли искри и се случи това, от което се опасявахме. Огънят стигна до дворовете, но беше изграден сериозен кордон от противопожарни автомобили и успяхме да елиминираме опасността. Всеки си свърши перфектно работата. Отзоваха се от областта. Колегите от Харманли също присъстваха“, уточни Стоянов. Пожарът е бил на територията на Тополовград, но през нощта е обхванал и тази на Харманли.

Около 200 служители на пожарната, горското стопанство, както и военни и доброволци са се включили в гасенето на огъня. Според зам.-кметът Наско Стоянов трябва да има по-сериозни наказания за паленето на пожари по непредпазливост.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.