1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. МОСВ обяви обществена поръчка за рекламно-информационни и печатни материали

МОСВ обяви обществена поръчка за рекламно-информационни и печатни материали

Повечето изделия ще бъдат изработени от еко материали

Министерството на околната среда и водите обяви обществена поръчка за изработка и доставка на рекламно-информационни и печатни материали. Повечето изделия ще бъдат изработени от еко материали. Срокът на изпълнение е до края на 2017 г.

Прогнозната стойност е в размер на 289 900 лв. без ДДС. Бюджетът от 173 400 лв. без ДДС ще бъде осигурен по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.

Голяма част от предвидените материали са насочени към децата – тениски, шапки, топки, раници, чадъри, тефтери, тетрадки и др. Те ще се използват във втората фаза на мащабната образователно-информационна кампания на МОСВ „Яко е да си еко“, която ще се проведе най-активно през първата половина на 2017 г. Продуктите ще са изработени с единна визия.

Фокус във втората фаза на кампанията „Яко е да си еко“ отново ще са две от политиките на МОСВ, които са и приоритетни оси на ОПОС – опазването на биоразнообразието и чистотата на водите. В първата част на кампанията акцентът беше върху чистотата на въздуха и управлението на отпадъците. Целта на „Яко е да си еко“ е изграждане на екологично съзнание сред подрастващите и привличане на още повече млади симпатизанти на зелената идея. Дейностите в кампанията ще бъдат насочени приоритетно към учениците като гаранция за устойчивост на предприеманите по ОПОС 2014-2020 г. мерки.

До момента в „Зелената олимпиада“ се включиха общо над 7000 ученици, а над 3200 присъстваха на едноименните спектакли с актьорите Димитър Рачков и Васил Василев-Зуека. Очаква се през следващата година броят на участниците да се увеличи.

Освен средствата по ОПОС, е предвиден бюджет от 116 500 лв. без ДДС, осигурен по програми на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г., Програма LIFE на Европейската комисия и с национални средства. Целта е информираност и публичност на проектите и политиките, изпълнявани от Министерство на околната среда и водите.

Настоящата обществена поръчка се възлага въз основа на икономически най-изгодна оферта с критерий за възлагане „най-ниска цена“.

Документите за обществената поръчка може да видите в Профила на купувача в интернет страницата на МОСВ тук.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.