1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Община Стралджа очаква финансиране на инфраструктурни проекти за 15 милиона лева по ПРСР

Община Стралджа очаква финансиране на инфраструктурни проекти за 15 милиона лева по ПРСР

Трите проектни предложения вече са внесени за разглеждане в Държавен фонд Земеделие

Община Стралджа очаква финансиране на инфраструктурни проекти за 15 милиона лева по Програмата за развитие на селските райони. Трите проектни предложения вече са внесени за разглеждане в Държавен фонд Земеделие.

Стралджа разчиташе на възможностите за подобряване на общинската инфраструктура и в старата Програма за развитие на селските райони. Тогава беше реконструирана вътрешната водопроводна мрежа в няколко от населените места, изградени бяха противопожарни кули и пункт за управление на животински отпадъци. Ремонти на уличната и общинската пътна мрежа, изграждане на водопроводи – това са акцентите в новите три пректа, подготвени от Общината.

За ремонт на уличната мрежа в Стралджа, Лозенец, Войника и Каменец са планирани близо 2 милиона лева. Средства по програмата се очакват и за рехабилитация на общинската пътна мрежа.

Трите инфраструктурни проекта на Община Стралджа са в етап на  администратривен контрол и проверка на документацията. Ако получат одобрение от управляващия орган, реални строителни дейности могат да започнат най-рано през следващото лято.

Автор: Валентин Вълчев

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.