1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. В АГРОФОРУМ ще ви покажем: Какви са предимствата, ако отглеждаме земеделски култури без обработки на почвата

В АГРОФОРУМ ще ви покажем: Какви са предимствата, ако отглеждаме земеделски култури без обработки на почвата

И още: Как се произвежда българско синьо сирене

АГРОФОРУМ започва със световна премиера на трактор, който е флагман в емблематична серия, създадена преди 25 години. Водещото събитие в агроиндустрията се състоя в Англия пред представители на специализираната преса от Европа. Дебют направи и товарач, предназначен за средни по големина ферми, в които гъвкавостта е водещ принцип на работа.

Нова за страната ни технология в земеделието печели все повече последователи. Известна е като Но тил или нулева обработка, а философията й е да запази природата в автентичния й вид. Основните предимства на иновативния метод са, че заради липсата на обработки постепенно се възстановява хумусът в почвата и тя се отблагодарява с високи добиви. 

Американски комбайни от висок клас ожънаха царевица и слънчоглед от опитни полета край село Дропла. Целта беше да се покаже, че иновативната техника скъсява сроковете на работа, ефективността е по-голяма, а загубите - по-малки.

Успешна земеделска практика научихме от овощар от Полша. Ще разкажем как си гарантира получаването на богата и качествена реколта.
Ще ви покажем как се прави интелигентно животновъдство. Ще преминем Дунав и ще се озовем в района на Трансилвания, на няколко километра от румънския град Сибиу. Ще ви заведем в  една иновативна ферма, в която думата бизнес е изпълнена със съдържание. 
Единствената ферма в България, където се прави уникално синьо сирене от овче и краве мляко се намира в един от най-живописните райони на Стара Планина. Деликатесът се приготвя по оригинална френска рецепта.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Видео анонс на предаването за периода 15-22 октомври 2016 г.

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.