1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. 27 заявления са подали 5 от 7-те малки общини в Русенска област по подмярка 7.2

27 заявления са подали 5 от 7-те малки общини в Русенска област по подмярка 7.2

Инвестициите са за всички видове малка по мащаби инфраструктура от ПРСР

27 заявления са подали 5 от 7-те малки общини в Русенска област по подмярка 7.2 в Държавен фонд „Земеделие“. Инвестициите са за всички видове малка по мащаби инфраструктура от Програмата за развитие на селските райони. Общините имаха право да кандидатстват с до три проекта за пътна и водна инфраструктура, както и по социални и културни проекти.

Русенската община Две могили е изготвила проект за рехабилитация на уличната мрежа в града, няколко междуселищни пътни участъка и ремонт на средищното училище в село Баниска. Всъщност администрацията била подготвила доста повече проекти, но промяна в условията за кандидатстване по подмярка 7.2 наложила спешно „отсяване“.

В средищното училище в Баниска, което е почти на един век, учат 100 деца. Те и преподавателите им са принудени да работят в тази сграда, която не помни основен ремонт от десетилетия. Досега са правени само козметични ремонти, при това със собствени сили и средства. Педагозите споделят, че работата при тези условия, никак не е лесна.

За Община Две могили ремонтът на училището е от изключителна важност, коментира кметът Божидар Борисов.

Автор: Теодора Узунова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.