1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. В АГРОФОРУМ ще ви покажем: Първият автономен трактор беше показан в САЩ

В АГРОФОРУМ ще ви покажем: Първият автономен трактор беше показан в САЩ

И още: Предимства на системите за подпочвено капково напояване

Шест бранша от хранително-вкусовата индустрия се събират на изложение в София, което ще покаже напредъка и най-новите продукти в областите мляко, месо, хляб, напитки, оборудване за хотели и ресторанти. 

Представете си какво би било, ако имахте автономен трактор, който да управлявате от разстояние. Сега спрете да си представяте – той вече съществува. Разработен за първи път в Съединените американски щати, тракторът е последната иновация в агросектора.

Системите за подпочвено напояване са добре познати по света и дават чудесни резултати. Това са дълготрайни инвестиции, които значително подобряват работата на фермерите и увеличават цената на ползваната земя.

Пълна технологична линия почвообработващи машини беше показана в землището на Кнежа, в земите на зърнопроизводителя Христо Беличовски. Неговият агропарк се състои от модерна високопроизводителна техника, но въпреки това фермерът не пренебрегва най-новите разработки в бранша и е готов да инвестира в още машини. Да видим кои технологии привлякоха вниманието му.

На първия по рода си форум, посветен на месодайното говедовъдство, който се проведе в ямболското село Стефан Караджово, бяха показани атрактивни решения за оборудване на фермите. Консултанти от региона съветваха животновъдите коя машина би паснала най-добре на техните стопанства.

Ще ви заведем на изложение на коне от породата Хафлингер, които се считат за най-атрактивните понита. Вижте кой стана шампион на породата в България.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Видео анонс на предаването за периода 22-29 октомври 2016 г.

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.