1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Цветелина с нов фолклорен клип - „Приятелю мой“

Цветелина с нов фолклорен клип - „Приятелю мой“

Премиерата е на 1-ви ноември в ефира на Агро ТВ

Цветелина и екипът на Агро ТВ заснеха поредната песен от фолклорния албум на певицата „Завръщане към корените”. Този път Цветето на българската музика се допита до своите почитатели във фейсбук коя да е следващата заснета песен от албума. Песента „Приятелю мой” надделя над останалите незаснети песни.

Тази песен е музикално наследство от родителите на Цветелина, които са били най-известният македонски дует във Варненска област. Те са завършвали своите концерти именно с нея и е била гвоздеят на тяхната програма.

Днес тяхната дъщеря дава нов живот на песента и именно „Приятелю мой” се очертава да бъде един от следващите хитове не само на изпълнителката, но и като цяло за фолклора.

Песента се запява още от първо слушане и докосва всички любители на македонската фолклорна област. Цветелина я изпява изключително чувствено, с богата орнаментика, което допълнително кара слушателя да съпреживява историята и да я приема така все едно е посветена на него самия.

Аранжиментът е на безспорния фаворит в македонската песен Светослав Лобошки. Допълнителна свежест, настроение и професионализъм добавят танцьорите от фолклорен ансамбъл „Бобов дол“ към НЧ „Миньор-2006” с главен художествен ръководител Антоанета Асенова. За тоалетите по традиция Цветелина се доверява на своите приятели от Модна къща „Илтокони”. Красивите венци са дело на Антоанета Асенова.

За създаването на песента и клипа Цветелина споделя: „Когато работиш с хора, които уважаваш и те уважават, които обичат своята работа и живеят, за да творят, няма как да не се получи нещо прекрасно, което публиката да усети със сърцето си. Щастлива съм, че съм обградена от професионалисти, които знаят какво правят. Така се работи лесно и с удоволствие. Благодаря на всеки един, който е допринесъл песента и видеото да бъдат факт. На любителите на фолклора желая добро настроение не само с „Приятелю мой”, но и с всички песни от албума „Завръщане към корените”, които създадохме за вас с много любов”.

Премиерата е на 1-ви ноември в ефира на Агро ТВ, Фен Фолк ТВ и Официалната страница на Цветелина във фейсбук - www.facebook.com/tzvetelinabg1.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.