1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. БАКБ с изгодни условия за кредитиране на агросектора

БАКБ с изгодни условия за кредитиране на агросектора

Банката финансира одобрени проекти по ПРСР

Българо-американска кредитна банка предлага набор от финансови услуги за земеделски производители. Един от най-атрактивните продукти е оборотно финансиране с обезпечение директни плащания. Банката финансира до 150% от очакваната субсидия по директни плащания в частта агроекология и биологично земеделие, като кредитите имат възможност да револвират всяка година за срок от 5 години дори преди да има общо заявление за директни плащания.

Българо-американска кредитна банка е специализирана и в подпомагане на сезонни дейности в земеделието. Тази година БАКБ подписа ново гаранционно споразумение с Национален гаранционен фонд, с което цели намаляване изискването за обезпеченост на сделките, като намалението може да достигне с до 50% или 3 млн. лв.

БАКБ финансира одобрени проекти по Програмата за развитие на селските райони. След предоставяне на всички изискуеми документи от страна на клиента одобрение става за срок от 5 работни дни. Максималният срок се договаря индивидуално, като кредитите достигат до 10 години срок на изплащане, а за оборотните - стандартно до 5 години.

Преди 2 години БАКБ стартира първата виртуална банка в България, която е изцяло онлайн 24 часа 7 дни в седмицата.
През последните години банката е реализирала кредити за над 350 млн. лв, като над 80% от тях са в секторите земеделие и храни.
Българо-американска кредитна банка работи на българския пазар повече от 20 г. Една от основните й цели е да подпомага селскостопанските производители, преработвателните компании в хранителния сектор, като и в секторите енергийна ефективност и земеделие. Днес Българо-американска кредитна банка е наричана Зелената банка на България.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.