1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Правителството утвърди актуализираните годишни разчети на сметката за средствата от ЕС на ДФЗ за тази година

Правителството утвърди актуализираните годишни разчети на сметката за средствата от ЕС на ДФЗ за тази година

Плащанията във финансиращата част се увеличават с 592 млн. лв

Разчетите са на база реалното изпълнение на програмите и схемите към 31 октомври 2016 г. и очакваното изпълнение за ноември и декември 2016 година.

В разходните и финансиращите параграфи са планирани средства за финансиране на Програмата за развитие на селските райони, Оперативната програма за развитие на сектор „Рибарство”, Програмата за морско дело и рибарство, директните плащания на площ и пазарните мерки.

Актуализираните разчети предвиждат вътрешнокомпенсирани промени в бюджетната част на сметката. Плащанията във финансиращата част се увеличават с 592 млн. лв. във връзка с прогнозата за извършване на допълнителни плащания по схемата за единно плащане на площ и по мярка 13 „Плащания за райони, изправени пред природни или други специфични ограничения” от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.

Годишните разчети на Сметката за средствата от ЕС на Държавен фонд „Земеделие” за 2016 г. са изготвени съгласно таваните, предвидени в Закона за държавния бюджет за 2016 г. и съгласно показателите от Единната бюджетна класификация на разчетите по консолидираната фискална програма за 2016 г., залегнали Средносрочната бюджетна прогноза за периода 2016-2018 г.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.