1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Повече от 6 милиарда евро са предвидени в държавния бюджет на Германия за селско стопанство

Повече от 6 милиарда евро са предвидени в държавния бюджет на Германия за селско стопанство

За федералната програма за развитие на селските региони се заделят 55 милиона евро

Повече от 6 милиарда евро са предвидени в държавния бюджет на Германия за селско стопанство. Увеличението е с повече от 400 милиона. Това стана ясно, след като Бундестагът гласува внесения от финансовото министерство проект.

"Бюджет 2017-та представлява една солидна основа за стратегическите цели на политиката в селското, горското и рибното стопанства. Ще използвам парламентарната подкрепа за селските региони, за да превърна министерството на земеделието в нещо по-голямо", заяви министър Кристиан Шмит след парламентарните дебати.

За федералната програма за развитие на селските региони се заделят 55 милиона евро. Така за подобренията в аграрната структура и защитата от наводнения на разположение ще бъдат общо 765 милиона, обобщи Шмит.

Други над 170 милиона са предвидени за кредитни гаранции и за държавни доплащания при застрахователните вноски на заетите в селското стопанство.

Германският земеделски съюз, приветства предвидената специална подкрепа за млекопроизводителите, както и увеличените средства за научни изследвания и иновации.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.