вторник, 23 Юли 2019, 01:19
Агрофорум АгроКомпас Мобилна версия
30 Ное 2016 13:00 | Новини

Продължава тровенето на животни в Източните Родопи

Екипът за борба с отровите на Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) бе извикан в района на с. Стражец, община Крумовград

Продължава тровенето на животни в Източните Родопи
Снимка: БДЗП
Оцени статията
|

Продължава тровенето на животни в Източните Родопи. Този път жертва се оказаха четири кучета гончета на местната ловна дружина. На мястото бяха изпратени и представители на полицията в Крумовград и ветеринарните власти.

Кучето Барс и неговият водач претърсиха терена в близост до мястото. Намерени бяха разпъснати отрови, както и труповете на две лисици, които са загинали преди 15-20 дена. Вече два месеца продължават случаите на отровени животни в Източните Родопи. Припомняме, че през октомври бяха регистрирани множество обезпокояващи сигнали от ловци в района на с. Стражец. Оттогава до сега жертви на отровата станаха над 20 диви и домашни животни. При предишните случаи имаше сериозни съмнения за отровен белоглав лешояд.

В резултат на извършените проверки от полицията и прокуратурата е започнато досъдебно производство. Необходимо е отговорните институции да вземат спешни мерки за залавяне и наказване на отговорните за това престъпления лица, призовават от БДЗП.

 

Източник:
 • AGRO.BG
 •  
   
   

  ДОБАВИ КОМЕНТАР


  Последни интервюта

  всички

  Актуални статии

  всички
  agro
  agro
  eXTReMe Tracker