1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. ИАРА започна масови проверки преди Никулден

ИАРА започна масови проверки преди Никулден

През месец ноември 2016 година, инспекторите на Агенцията в страната са извършили 1 283 проверки

В навечерието на Никулден Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури започва засилени проверки на риба и рибни продукти преди Никулден. Заедно с инспекторите от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) те ще проверяват търговските и рибностопанските обекти, заведенията за обществено хранене и тържищата за търговия с риба.

Проверки ще има и по акваторията на Черно море и река Дунав. Те ще бъдат извършвани съвместно с Изпълнителна агенция „Морска администрация„ и Гранична полиция . Засилените проверки започват от 1 декември и ще продължат до 6 декември включително. След това водоемите и обектите ще бъдат проверявани на принципа на официалния контрол, който регулярно инспекторите на ИАРА извършват.

През месец ноември 2016 година, инспекторите на Агенцията в страната са извършили 1 283 проверки, при които са съставени 64 акта за установяване на административни нарушения. Иззетото количество риба за периода от 1 до 30 ноември е 953 кг. Инспекторите са конфискували 6 970 метра мрежи и риболовни принадлежности, сред които шест лодки, десет въдици и два винтера.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.