1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. ДФЗ изплати близо 38 млн. лева субсидии за сектор животновъдство

ДФЗ изплати близо 38 млн. лева субсидии за сектор животновъдство

През октомври бяха извършени авансови плащания в размер до 70% от средствата

Днес, 6 декември, Държавен фонд „Земеделие“ изплати втория транш от субсидията по схемите за обвързано с производството подпомагане за животни. През октомври бяха извършени авансови плащания в размер до 70% от средствата, а сега се превеждат останалите 30% субсидии за отглеждането на животни по схемите за директни плащания.

12 511 земеделски стопани, отглеждащи крави, 8 533 собственици на кози и овце, както и 289 фермери, които гледат биволи, получават подпомагане по схемите за обвързана подкрепа.

Близо 29 млн. лева е общият размер на изплатените средства по схемите за обвързано подпомагане за млечни крави (СМК), за обвързано подпомагане за месодайни крави и/или юници (СКЮ) и за обвързано подпомагане за млечни крави и/или месодайни крави под селекционен контрол (ЕЖСК).

По Схемата за обвързано подпомагане за овце-майки и/или кози-майки (ДПЖ) и Схемата за обвързано подпомагане за овце-майки или кози-майки под селекционен контрол (ДЖСК) субсидията е в размер на близо 7 млн. лева Животновъдите, които отглеждат биволи, получават близо 2 млн. лева.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.