1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Дядо Коледа пристигна с трактор New Holland в Добрич

Дядо Коледа пристигна с трактор New Holland в Добрич

На празненство в центъра на града бяха запалени светлините на 12-метрова коледна елха

Липсата на сняг не попречи на дядо Коледа да зарадва жителите на Добрич. Белобрадият старец пристигна с мощен трактор New Holland. По-малък трактор, украсен с еленови рога и червен нос, играеше ролята на авангард и проправяше пътя на Дядо Коледа. Така с много светлини, яхнал подобаваща мощност и сила, на площад „Свобода“ в Добрич се яви най-чаканият и добър старец, понесъл огромен чувал с играчки. Неочакваната и изненадваща поява на модерните машини, от които весело махаше Дядо Коледа, предизвикаха небивал фурор.

Дядо Коледа беше посрещнат от кмета на града Йордан Йорданов. Всички присъстващи преброиха от 12 до 1 и запалиха светлините на огромната жива елха в центъра на Добрич. Така се постави началото на коледните и новогодишни празненства в житницата на България. 12-метровото дърво беше окичено с 4000 лампички, светещи гилрянди и коледни топки, а на върха му грееше звезда.

От името на община Добрич и от името на фирма Интерагри Дядо Коледа пожела на всички деца и техните родители „Да сме здрави, сити и двойно по-честити! Нека Новата година да е мирна, да е здрава, много плодове да дава! Щастие и берекет, нека носи ни късмет!“. За най-малките имаше изненади - книжки и лакомства. Много деца изявиха желание да се снимат за спомен както с Дядо Коледа, така и с неговото най-ново транспортно средство - модерния трактор New Holland. До коледните празници той ще остане паркиран до елхата в центъра на града, за да могат всички добричлии да го разгледат. 

Автор: Галина Недкова

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.