1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Фермер на 2016-та в Германия стана Михаел Дьор от малкия град Росдорф

Фермер на 2016-та в Германия стана Михаел Дьор от малкия град Росдорф

От години фермата му служи като пример за модерно млекопроизводство

Фермер на 2016-та в Германия стана Михаел Дьор от малкия град Росдорф, южно от Франкфурт. Той беше награден за отличната си работа като земеделски стопанин на 320 млечни крави и се наложи над конкуренцията от други 30 кандидати от цялата страна.

Михаел Дьор отдавна е свикнал с общественото внимание. От години фермата му служи като пример за модерно млекопроизводство. През 1990 година в стопанството е имало 90 крави, даващи средно по 7000 килограма мляко на година. Днес това количество е скочило на 11 хиляди килограма. Има нови постройки за телета, юници и раждащи крави. През 2002 година Дьор изгражда първата си инсталация за биогаз. Допълнителните покривни площи се използват за производството на соларна енергия.

Михаел Дьор обработва 155 хектара земеделски площи. Специално за учениците е изграден маршрут, по който децата се запознават с отделните стъпки при производството на млякото. Специално обучени педагози придружават младежите и им обясняват процесите. Ежегодно фермата се посещава от 10 хиляди души.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.