1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Конкурс за най-добро домашно вино организира Община Асеновград

Конкурс за най-добро домашно вино организира Община Асеновград

Снимка:

Заявка за участие се подават до 16 януари 2017г. в сградата на институцията

Община Асеновград организира конкурс за най-добро домашно вино, реколта 2016г. Общият награден фонд е в размер от 920 лв. и два броя 50-литрови бурета. Наградите за червените вина са разпределени в няколко категории. Голямата е 200 лв. и 50-литрово буре. Отличените с второ и трето място, съответно ще получат по 160 лв. и 120 лв. Освен това ще има и четири поощрителни награди по 50 лв. При белите вина отличието ще бъде само едно, а паричната награда в размер на 120 лв. Наградата на производител от населено място извън Община Асеновград пък е 50- литрово буре. Ще има и награда на публиката, която е 120 лв.

Вината на участниците трябва да бъдат бистри и наляти в стъклени винени бутилки. Производителите могат да участват само със собствени вина, като няма да бъдат допуснати вина, произведени от грозде от директни сортове или изкуствено ароматизирани. Друго важно уточнение е, че производителят трябва да притежава минимум 30 броя бутилки от всяко вино, предложено за участие в конкурса.

Най-доброто домашно вино ще се определи от дегустационна комисия на специалисти от Национален институт за изследване и контрол на вина и спиртни напитки – София, Университет по хранителни технологии – Пловдив, Изпълнителна агенция по лозата и виното – София  и “Винзавод” АД - Асеновград.

Заявка за участие могат да направят всички заинтересовани производители в стая 405 на община Асеновград до 16 януари 2017 г.   Оценяването ще се проведе на 31 януари 2017г. от 17 часа на площад Академик Николай Хайтов- Асеновград.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.