1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. 128 милиона и 500 хиляди евро ще отдели Европейският съюз тази година за маркетингови кампании

128 милиона и 500 хиляди евро ще отдели Европейският съюз тази година за маркетингови кампании

Целта е да се увеличат продажбите на аграрни продукти

128 милиона и 500 хиляди евро ще отдели Европейският съюз тази година за маркетингови кампании. Целта е да се увеличат продажбите на аграрни продукти.

До 20 април тази година селскостопански производствени организации могат да подават заявления, се казва в специално съобщение на Европейската комисия. По думите на агрокомисаря Фил Хоган основният акцент трябва да е свързан с разработването на нови пазари в трети страни като Китай, Близкия и Средния Изток, Северна Америка, Югоизточна Азия и Япония.

Финансовите помощи за отделните страни-членки ще бъдат в размер на над 85 милиона евро. 43 милиона са предвидени за програми, осъществявани от повече от една държава. Националните правителства ще могат да съфинансират тези мерки на 70 до 85 процента, в зависимост от това, дали инициативата е насочена към вътрешноевропейския пазар, или към трети страни.

На 31 януари в Брюксел ще има специална презентация на проекта, на която Европейската комисия ще запознае земеделските стопани с възможностите за финансова подкрепа.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.