1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Земеделието и Общата селскостопанска политика и в бъдеще трябва да останат централната тема на обединена Европа

Земеделието и Общата селскостопанска политика и в бъдеще трябва да останат централната тема на обединена Европа

Икономическата стабилност на европейското земеделие е стратегическа задача за аграрната политика на Евросъюза

Земеделието и Общата селскостопанска политика и в бъдеще трябва да останат централната тема на обединена Европа. До това заключение стигнаха председателите на Германския земеделски съюз и на френската Националната федерация на синдикатите на френските селскостопански производители - Йоахим Руквид и Ксавие Бьолен след среща в Берлин.

И в двете държави тази година предстоят избори – за президент във Франция и за парламент в Германия. Във връзка с актуалните политически кризи, както в Европа, така и в международен план, земеделските организации от Франция и Германия са на едно мнение, че европейското земеделие не бива да е засегнато от Брезкзит и останалите глобални сътресения. Фермерите не бива да бъдат наказвани за това, че се налага да се финансират нови предизвикателства в други политически области. Браншовиците настояват бюджетът на Общата селскостопанска политика и в бъдеще  да остане на сегашното си ниво.

Икономическата стабилност на европейското земеделие е стратегическа задача за аграрната политика на Евросъюза. В резултат на това искане Първият стълб на ОСП трябва да остане стабилен, за да гарантира устойчивостта на стопанствата при кризи и да даде на фермерите възможност за справяне с променливите цени на международните пазари. Директните плащания имат важната роля да защитят доходите на производителите. Те обаче не са достатъчни, затова трябва да се намерят по-добри методи за управление на рисковете, поискаха ръководителите на германските и френските земеделци.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.