1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Кредити в размер на 130 милиона евро за фермерите в Австрия

Кредити в размер на 130 милиона евро за фермерите в Австрия

Имат по-ниски лихви от пазарните и се отпускат в рамките на Програмата за развитие на селските райони

Кредити в размер на 130 милиона евро ще могат да ползват фермерите в Австрия, съобщи земеделският министър на страната Андре Рупрехтер. Средствата са предвидени за дългосрочни инвестиции, поясни той.

Според агроведомството, през 2017-та, подобно на предишните години, ще бъдат подадени около 1500 заявления за финансова подкрепа, като общият обем на капиталовложенията ще достигне 250 милиона евро.

"Кредитите са важен и ефективен инструмент за реализирането на по-големи инвестиции от страна на нашите фермери. Те повишават тяхната конкурентоспособност, важни са за сигурността на храните и стимулират развитието на селските райони", изтъкна Рупрехтер.

Тези специални кредити имат по-ниски лихви от пазарните и се отпускат в рамките на Програмата за развитие на селските райони. При инвестиции в обработката на селскостопански продукти и тяхната директна продажба, както и за дейности като овощарство, отглеждане на зеленчуци, лозарство и изграждане на отоплителни инсталации за биомаса подкрепата е в размер на 50 на сто от лихвите. Максималният срок за изплащане на кредитите за техническо оборудване е 10 години, а за строителство – 20.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.