1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. За да не бъдат културите стресирани, за да получите високи добиви - нахранете ги качествено

За да не бъдат културите стресирани, за да получите високи добиви - нахранете ги качествено

Германски торове с уникална формулировка

И през новата стопанска година на дневен ред са качествените продукти, които помагат на фермерите да бъдат успешни в своето земеделско производство. Храненето на растенията е от изключителна важност за високите и качествени добиви. Продуктите на Лебозол- България са се утвърдили в практиката като печеливши решения. Торовете се произвеждат в Германия.

„Процесът е много прецизен, тествани са при различни култури и различни атмосферни и климатични условия в отделни държави. Растенията страдат от натиска на плевели, гъбни болести, насекоми, гладуват, подлежат на различни стресове и трябва да им дадем правилната насока за тяхното успешно отглеждане. С една дума, ние сме там, където растенията имат нужда от нас. Това е направлението, върху което работим“, подчерта Хусейн Ахриев, управител на фирма Лебозол- България.

По думите му, когато настъпват някакви климатични аномалии или се получи стрес след третиране с препарати за растителна защита, или се появят симптоми на глад - тогава торовете Лебозол влизат в действие.  

Компанията Лебозол произвежда еднокомпонентни торове с всички микро- и макроелементи. Има миксове, при които съдържанието на микроелементи е сметнато много добре. На първо място, тези торове са с висока усвояемост, имат голяма хранителна стойност, няма загуби при процеса на хранене. Хранителните вещества ще бъдат усвоени на 100%. Означава, че не е необходимо да внасяме прилепители, омокрители и да правим допълнителни разходи.

Торовете са съвместими с препаратите за растителна защита и дори изключват възможността от получаване на стрес след употреба на пестициди.

Първият продукт на компанията е Аминозол. Неговата задача е да помогне именно при стресови ситуации. Необходими са само 100 мл/дка Аминозол, заедно с препаратите.

Според Хусейн Ахриев суспензията е най-лоялната форма за хранене на растенията. Тя е висш пилотаж при хранене на растенията. 

Агрономите на компанията се обучават в Германия и дават професионални консултации на земеделците. 

 

 

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.