вторник, 23 Юли 2019, 14:07
Агрофорум АгроКомпас Мобилна версия
03 Фев 2017 13:22 | Интервюта

Рапул България дари средства за разширяване на Дневен център за деца аутисти в София

Таня Петкова, управител: Социалната ориентираност на нашата компания ще ни донесе само позитиви

Рапул България дари средства за разширяване на Дневен център за деца аутисти в София
Оцени статията
|

- Г-жо Петкова, фирма Рапул България се включи в благотворителна инициатива по даряване на средства за разширяване на Дневен център за деца аутисти „Дъга“ в столичния квартал „Лозенец“. С този жест Вие показвате човешкото лице на бизнеса. Това ли беше целта?

- Участието ни в инициативата беше провокирано от човешки чувства и заради удовлетворението от направеното добро. Жестът на всички дарители в кампанията е жизнено важен за развитието на децата аутисти и ще подпомогне тяхното положително развитие. Ние дарихме голяма част от средствата, които традиционно отделяме за провеждането на зимни технически срещи със земеделски производители в страната. Една част от дарените средства се използваха за организирането на благотворителен коктейл, чиято цел беше да се съберат още средства чрез благотворителен търг, томбола, самия куверт за коктейла. Другата цел на събитието беше да се популяризира идеята за благотворителни инициативи, свързани с децата аутисти, за да може повече хора да откликнат и да помогнат.

- Беше ли събрана необходимата сума за разширяване на Дневния център за деца аутисти „Дъга“?

- Да, дори са събрани повече от необходимите средства. Част от тях ще бъдат използвани за работа с децата с коне, което развива двигателните им способности, а друга част ще останат за закупуване на уреди за упражнения, за различни занимания в центъра.

- С този благороден жест вие показвате човешкото лице на бизнеса в България. Кажете няколко думи за това, което ви предстои като компания, какво ново ще предложите на земеделските производители?

- Ние сме разширили и обновили нашето портфолио с продукти на Saaten Union. Наред с познатите слънчогледи Параизо 102 CL и Параизо 1000 CL Plus сме добавили нови Клиърфийлд хибриди като Субела CL, Сурими CL, Маркеса CL и един Клиърфийлд Плюс ранен хибрид Сърпрайз CL Plus, който е с над 51% съдържание на масло и с отличен потенциал за добив. Имаме и предложение във високоолеиновия сегмент – това е хибридът Сънтек Ho CL, с 91% съдържание на олеинова киселина. Имаме новости и при царевицата. Наред с добре познатите Сум 305 и Сум 405, тази година обръщаме специално внимание на хибридите, които са с високо съдържание на скорбяла и протеини, с висок коефициент на смилаемост. Тук визирам Сънсет, Сурмонт, Суртера, Сърпрайм и Суреал. Това са ранни хибриди – от 250 до 320 по ФАО. Правят високи, мощни, здрави растения, достигащи до 3 метра височина, подходящи са и за силаж, и за биогаз. Продължаваме с продажбите и с налагането на пролетния грах – Саламанка е много добре познат хибрид, много търсен от фермерите, с изключително високи добиви – до 600 кг/дка бяха отчетени през изминалата година. При люцерната е популярен нашият сорт Планет и отново ще предложим небезизвестните тревни смески, при които почти нямаме конкуренция.

- Ще правите ли опитни полета?

- Задължително. Планирали сме около 25 опитни полета в цялата страна, на които ще представим нашето портфолио.

- При зимните житни култури и рапицата какви новости внедриха стопаните?

- Те са другата сила на марката Saaten Union. Имаме около 10 сорта пшеница. При тях фаворити са Жокер, Атракцион и Атлон, които са с високи добиви и високо качество. Нашите пшеници са от А и Е групи с високи хлебопекарни качества. Продължаваме с изпитването на нови сортове, които ще представим на опитни полета тази година. При рапицата имаме 9 хибрида ще добавим още 5 през следващата кампания.

- Защо и през тази година земеделските стопани да изберат селекцията на Рапул България?

Ние не продаваме само семена, предлагаме цялостна концепция и технология за отглеждане на всяка една култура. Ние сме най-вече консултанти. Земеделските стопани се доверяват на немското качество, което е доказано във времето, доверяват се и на нашия професионализъм.

Автор: Светла Стефанова 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

ДОБАВИ КОМЕНТАР


Последни интервюта

всички

Актуални статии

всички
agro
agro
eXTReMe Tracker