1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Фермерите блокират на три места в България

Фермерите блокират на три места в България

Протестът продължава и утре

Реакцията след вчерашното недоволство в София. Фермерите излизат и утре на протест - защото нямат отговор от земеделското министерство кога ще получат парите си по директните плащания и защо се ограничава приемът по мерките агроекология и биоземеделие. Стопаните се заканиха да блокират на 3 места в България.

Близо 5 часа продължи вчера протестът в София. Стопаните настояваха за среща със служебния министър проф. Христо Бозуков, но отказаха да излъчат свои представители, които да разговарят с него в сградата. От сдружение „Обединени български животновъди“ определиха като „неадекватна“ реакцията на служебното ръководство. От своя страна, в телевизионно интервю министър Бозуков заяви, че не участва в предизборни кампании. По думите му начинът за постигане на консенсус е със разговори, а не със стачки. Той заяви, че с животновъдите се е срещал 6 пъти, включиително в понеделник и те са информирани за сроковете.

 „Напрежението за съжаление продължава да расте. Хората нямат все още отговори и обяснения защо така се държат с целия земеделски сектор. Сутринта министър Бозуков е излязал пред телевизията и е обявил, че няма нищо, което още повече взривява целия земеделски сектор. Не знаем защо, нямаме обяснение. Такава безочливост не сме очаквали, че можем да видим от страна на управляващите“, коментира Бойко Синапов, председател на сдружение „Обединени български животновъди“

Автор: Радина Дойнова

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.