1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Отворен е приемът на проекти за рибарски пристанища и лодкостоянки

Отворен е приемът на проекти за рибарски пристанища и лодкостоянки

Снимка:

Крайният срок за подаване на проектни предложения е 21 юни 2017 г.

От днес, 23 март започва прием на проекти по мярка 1.8 „Рибарски пристанища, кейове за разтоварване, рибни борси и покрити лодкостоянки” от Програмата за морско дело и рибарство (ПМДР).

Приемът е насочен към модернизация на съществуващи рибарски пристанища в градовете Варна и Балчик и към изграждане на три лодкостоянки по крайбрежието на Черно море.

Предвиденият бюджет за тези дейности е 10,4 милиона лева.

По мярката се подпомагат проекти за подобряване на инфраструктурата в рибарските пристанища и рибните борси с цел да се повиши качеството, контролът и проследяемостта на разтоварваните продукти, както и енергийната ефективност и условията на труд. Максималният размер на безвъзмездната помощ за модернизация на рибарско пристанище по ПМДР е 8 млн. лв.

В настоящия прием може да се кандидатства също за инвестиции, свързани с изграждане или осъвременяване на покрити лодкостоянки. Максималният размер на безвъзмездната помощ в този сектор е 800 хил. лв.

Крайният срок за подаване на проектни предложения е 21 юни 2017 г.

Кандидатстването е електронно чрез Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС в България (ИСУН2020). Пълният пакет документи е публикуван в ИСУН и на Единния информационен портал – www.eufunds.bg.

До края на годината се планира мярка 1.8 да бъде отворена отново. Тогава приемът ще е с бюджет 14.5 млн. лв. и ще е насочен към модернизиране на съществуващи рибарски пристанища в Несебър, Созопол и на р. Дунав, както и към изграждане на три лодкостоянки на Дунав.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.