1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Над 6 милиона лева са приходите от ловен туризъм за миналата година

Над 6 милиона лева са приходите от ловен туризъм за миналата година

Това заяви проф. д-р Христо Бозуков при откриването на Международната изложба „Природа, лов, риболов”

Над 6 милиона лева са приходите от организиран ловен туризъм в България. Това заяви министърът на земеделието и храните проф. д-р Христо Бозуков при откриването на Международната изложба „Природа, лов, риболов” в Пловдив, на която министерството е съорганизатор. „Изложението се утвърди като важно делово средище на фирми и специалисти в горското, ловното и рибното стопанство. Форумът е поле за представяне и на новости в спорта и туризма”, посочи министърът.

„През 2016 година имаме и нов национален рекорд при трофеите от елен лопатар”, припомни министър Бозуков. „Българското ловно стопанство заема достойно място сред водещите световни ловни дестинации и интересът към изложението го показва. Това се дължи на условията, които страната предлага - уникална природа, поддържана база, богато разнообразие от едър и дребен дивеч”, обобщи министърът.

Той увери, че Министерство на земеделието и храните и Изпълнителна агенция по горите реализират държавната политика в сектора, за да се запазят и надграждат тези позиции.

Министър Бозуков приветства идеята част от програмата на изложението да е ориентирана към децата, защото състезанията и игрите, в които те ще участват ще възпитават повече любов към гората.

Министърът откри и специализираната изложба „Цветна пролет”. Тя носи заслужена гордост на организаторите като събира с над 30 процента повече изложители от миналата година и за първи път в нея има чуждестранно участие от Гърция.


Съвместна трофейна изложба представя Министерство на земеделието и храните заедно с Националното ловно-рибарско сдружение - Съюз на ловците и риболовците в България.

В паралелната програма е предвиден и семинар за заболяванията по дивеча с участието на БАБХ.

На събитието присъстваха и заместник-министърите на земеделието и храните проф. Иван Палигоров и доц. Светла Янчева и изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по горите инж. Григор Гогов.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.