1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Трети бивш директор на "Напоителни системи" е с обвинение от прокуратурата

Трети бивш директор на "Напоителни системи" е с обвинение от прокуратурата

Сключил е четири неизгодни сделки на обща стойност 2 986 355,52 лева

Трети бивш директор на "Напоителни системи" е с обвинение от прокуратурата – на Димитър Иванов е повдигнато обвинение, че е в периода от ноември 2013 до ноември 2014 гoдина е сключил четири неизгодни сделки на обща стойност 2 986 355,52 лв., както и за длъжностно присвояване на мобилен телефон и 2 преносими компютъра на обща стойност 6056,56 лв. Двата лаптопа били бракувани, без да има основание, а служебният телефон, чиято цена е близо 1100 лв., бил получен срещу 85 лв. Интересното е, че единият лаптоп Lenovo IdeaPad Y510p е геймърски.

В края на миналата седмица обвинения получиха други двама бивши директори – Стайко Ганчев и Ивайло Първанов, за извършени стопански престъпления, от които държавното дружество е ощетено за близо един милион лева.

Подадените сигнали за финансови престъпления в "Напоителни системи" срещу предишните ръководства станаха повод на 8 март да бъде сменено и последното ръководство на държавното дружество, като досегашният изпълнителен директор Галина Панайотова беше освободена, за да се "осигури безпристрастно и пълно съдействие на органите на досъдебното производство и разкриване на обективната истина".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.