1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Румен Порожанов: Новата ОСП и българското председателство на Съвета на ЕС са приоритет за Министерството

Румен Порожанов: Новата ОСП и българското председателство на Съвета на ЕС са приоритет за Министерството

Снимка:

С решението на Европейската комисия за удължаване на срока по кампания 2017 г. е отпаднала още една грижа

Дебатът за националните приоритети за новата Обща селскостопанска политика, както и българското председателство на Съвета на Европа са приоритет за Министерството. Това каза Румен Порожанов, който днес прие поста на министър на земеделието, храните и горите от проф. д-р Христо Бозуков.

„Новата ОСП е изключително важна за нашия земеделски сектор, който е водещ отрасъл в държавата,“ заяви новият земеделски министър. Той допълни, че се надява в една малко по-дългосрочна перспектива да се справи с теми, които са отлагани с години. „Имаме си проблеми в някои от системите, които непрекъснато се пропускат с надеждата следващият да ги оправи. Говоря за проблема с „Напоителни системи“, както и за други второстепенни разпоредители, които изпитват трудности. Затова трябва да положим усилия те да бъдат стабилизирани юридически и финансово.“, каза още той.

При предаването на поста, проф. Бозуков отказа да дава съвети на наследникът си, който е достатъчно запознат със ситуацията. „Удовлетворен съм, че тази година въпреки тежката ситуация, кампанията по изплащане на субсидиите ще успее с месец по-рано,“ заяви Христо Бозуков. Той допълни, че с решението на Европейската комисия за удължаване на срока по кампания 2017 г. е отпаднала още една грижа.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.