1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Екодарпол Болканс – утвърдените многокомпонентни торове и почвени подобрители

Екодарпол Болканс – утвърдените многокомпонентни торове и почвени подобрители

Полската компания с изненади на БАТА Агро 2017

Екодарол Болканс затвърждава присъствието си сред земеделските стопани у нас. Фокусът отново е върху многокомпонентните торове и почвени подобрители. Те работят в много посоки за почвата и за растенията.

Хумус Актив е коренов стимулатор без аналог на пазара. Една от неговите съставки са микоризните гъби, които изграждат защитен слой около кореновата система и затрудняват развитието на болестотворни бактерии и патогени. Хумус Актив стимулира още образуването на много коренови власинки. Благодарение на тях растението усвоява много по-ефективно и бързо хранителните вещества от почвата. Добре изхранено растение значи здраво растение, допълва Борислав Рангелов, управител на Екодарпол Болканс. Всичко това подпомага за цялостно повишаване на имунитета на растенията и вероятността да заболеят от т.нар. банални болести намалява значително.

Друго действие, с което Хумус Актив подпомага земеделието се постига благодарение на високото съдържание на хумус – цели 55%, както и наличието на множество полезни микроорганизми. Този състав на продукта спомага за доброто структуриране на почвата. Капацитетът за задържане на вода се повишава значително, нацепванията изчезват, почвата дори променя цвета си към по-тъмно кафяво. Тежките почви стават по-леки и пръхкави, а обработката им значително се улеснява.

Хумус Актив работи активно и за почистване на полето от растителни остатъци. Целуозоразлагащите бактерии буквално разграждат остатъците до макро и микроелементи, с които следващата култура ще се храни по време на вегетационния си период.

Едновременното използване на торовете Хумус Актив и Плонар Актив на практика осигуряват един завършен цикъл в земеделското производство. Допринасят за структурирането на почвата и освобождават заключените хранителни вещества, осигуряват нови макро и микроелементи и активират и стимулират разрастването на ефективна коренова система. Чрез въздействието си още заздравяват растенията и ги правят устойчиви на болести и външни влияния, повишават по естествен начин добивите и качеството на продукция. На есен спомагат за изчистването на полето и подготвянето на почвата за следващата земеделска година.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.