1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Експертите на РИОСВ-Бургас извършиха 168 проверки през май

Експертите на РИОСВ-Бургас извършиха 168 проверки през май

11 са наказателните постановления за нарушаване на екологичното законодателство

168 проверки на 163 обекта са извършени през май на територията на РИОСВ-Бургас: 98 планови и 70 извънредни. В рамките на осъществения контрол са дадени 24 предписания за отстраняване на констатираните нарушения. Съставени са 15 акта за констатирани административни нарушения: на „Сънрайс – СД” ООД, извършвало дейности в защитена територия без съгласуване,  на Янко Илиев Илиев, събирал листно-стеблена маса от блатно кокиче, на Нанка Атанасова Богева и Денко Илиев Илиев – за същото нарушение. Санкционирани са Коста Димитров Каранашев, кмет община Котел, допуснал изхвърлянето на отпадъци на нерегламентираните места, „Лукойл Нефтохим Бургас” АД за неизпълнено условие на КР и за неизградена инсталация за регенерация на пари на ЛОС, на кмета на Сунгурларе, че е допуснал изхвърлянето на отпадъци на нерегламентираните места, на община Бургас, за заустване на непречистени води след ПСОВ (Меден рудник) без разрешително.

11 са наказателните постановления за нарушаване на екологичното законодателство за 131 000 лв. Най-голяма е имуществената санкция, наложена на „Кроношпан България“ ЕООД за неизпълнение на условие на КР –  120 000 лв.

Наложени 3 текущи месечни санкции по член 69 от ЗООС на обща стойност 2750 лв. На община Люляково за канализационната система на с. Люляково месечна санкция в размер на 163 лв., за превишение на ИЕО, определени в разрешителното за заустване по показатели: азот амониев и азот нитритен, въз основа на извършен контролен мониторинг, считано от 05.04.2017 г. На община Приморско за обект за канализационната система на с. Веселие, наложена текуща месечна санкция в размер на 330 лв. за превишение на ИЕО, определени в разрешителното за заустване по показатели: азот амониев и азот нитритен, въз основа на извършен контролен мониторинг, считано от 29.03.2017 г. На община Несебър за канализационната система на „Равда - Слънчев Бряг - Несебър“, месечна санкция в размер на 2 257 лв., за превишение на ИЕО, определени в разрешителното за заустване по показатели: общ азот и общ фосфор, въз основа на извършен контролен мониторинг, считано от 12.04.2017 г.

Събраните суми от РИОСВ–Бургас по наложени санкции са 16 064, 34 лв. От получените суми 80% - 12 851,47 лв. са разпределени и преведени на съответните общини, на чиято територия се намират санкционираните субекти. Общините, получили най-големи приходи от наложени санкции са Сунгурларе – 9881,11 лв. и Бургас – 1350, 48 лв.
63 са сигналите на „зеления“ телефон, по които са извършени проверки от РИОСВ – Бургас.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.