четвъртък, 24 Май 2018, 01:24
Агрофорум Агромаркет АгроКомпас Мобилна версия
19 Юни 2017 13:54 | Новини

Проект за увеличаване на безопасността на храните и предотвратяване на измами в Общността и Китай

В световен мащаб измамите с храни са нараснали и струват на сектора над 40 млрд. паунда годишно

Проект за увеличаване на безопасността на храните и предотвратяване на измами в Общността и Китай
Оцени статията
|

Проект за увеличаване на безопасността на храните и предотвратяване на измами в Общността и Китай. Това ще бъде постигнато като се подобри законодателството и контрола. Инициативата е на стойност близо 10 млн. eвро.

Предвиден е обмен на добри практики за извършване на проверки. Ще бъдат използвани последните технологии за проследяемост в хранителната верига. Проектът ще започне да се реализира от септември 2017-та и ще продължи до август 2021 г. в отговор на необходимостта да се действа в международен мащаб вследствие на възникващи заплахи за безопасността на храните и измамите. Страните работят в коалиция от 33 партньори.

В световен мащаб измамите с храни са нараснали и струват на сектора над 40 млрд. паунда годишно. Това изисква глобална реакция, тъй като все по-сложната мрежа за доставка увеличава риска от хранителни заболявания. Финансирането е осигурено от европейската програма " Хоризонт 20-20" и китайското министерство на науката и технологиите. В проекта ще се включат организации от хранително-вкусовата промишленост, правителствата и научноизследователски фирми.

Източник:
 • AGRO.BG
 •  
   
   

  ДОБАВИ КОМЕНТАР


  Последни интервюта

  всички

  Актуални статии

  всички
  agro
  agro
  eXTReMe Tracker