петък, 24 Май 2019, 23:10
Агрофорум Агромаркет АгроКомпас Мобилна версия
13 Юли 2017 12:41 | Новини

Заплаха срещу горски служители след масови проверки

Сезирани са органите на РПУ – Созопол

Заплаха срещу горски служители след масови проверки
Оцени статията
|

Пореден опит за сплашване на горски служители е констатиран тази нощ, около 01:00 часа след проведена съвместна акция на горски служители от  Регионална дирекция по горите – Бургас и Държавно горско стопанство - Ново Паничарево.

След извършване на рутинна проверка в териториалния обхват на ДГС Ново Паничарево, проверяващите открили автомобила на горското стопанство, временно паркиран в с. Индже войвода, залят с масло и i отвинтени болтове на гумите.

Служителите са сезирали РПУ – Созопол. Извършват се следствени действия от компетентните органи.

Поредният вандалски акт срещу горската служба е реакция на засилените мерки и действия срещу бракониерството в района.

Напомняме, че само преди няколко дни, на 7 юли 2017 г. около 22 ч. по време на специализирана акция проведена от същия екип на РДГ Бургас и ДГС Ново Паничарево е заловен бракониер, превозващ убит бременен женски заек. Незаконно убития и превозван дивеч е бил скрит в калника на Лада Нива. Джипът е спрян и заловен на селски път между селата Индже войвода и Крушевец и е бил управляван от член на ЛРС Ново Паничарево, ловна дружина с. Индже Войвода. Той е имал в себе си редовно издадено разрешително за лов на сръндак и хищник. На бракониера е съставен акт за установено административно нарушение по Закона за лова и опазване на дивеча и колата му е задържана.

Източник:
 • AGRO.BG
 •  
   
   

  ДОБАВИ КОМЕНТАР


  Последни интервюта

  всички

  Актуални статии

  всички
  agro
  agro
  eXTReMe Tracker