1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Заплаха срещу горски служители след масови проверки

Заплаха срещу горски служители след масови проверки

Сезирани са органите на РПУ – Созопол

Пореден опит за сплашване на горски служители е констатиран тази нощ, около 01:00 часа след проведена съвместна акция на горски служители от  Регионална дирекция по горите – Бургас и Държавно горско стопанство - Ново Паничарево.

След извършване на рутинна проверка в териториалния обхват на ДГС Ново Паничарево, проверяващите открили автомобила на горското стопанство, временно паркиран в с. Индже войвода, залят с масло и i отвинтени болтове на гумите.

Служителите са сезирали РПУ – Созопол. Извършват се следствени действия от компетентните органи.

Поредният вандалски акт срещу горската служба е реакция на засилените мерки и действия срещу бракониерството в района.

Напомняме, че само преди няколко дни, на 7 юли 2017 г. около 22 ч. по време на специализирана акция проведена от същия екип на РДГ Бургас и ДГС Ново Паничарево е заловен бракониер, превозващ убит бременен женски заек. Незаконно убития и превозван дивеч е бил скрит в калника на Лада Нива. Джипът е спрян и заловен на селски път между селата Индже войвода и Крушевец и е бил управляван от член на ЛРС Ново Паничарево, ловна дружина с. Индже Войвода. Той е имал в себе си редовно издадено разрешително за лов на сръндак и хищник. На бракониера е съставен акт за установено административно нарушение по Закона за лова и опазване на дивеча и колата му е задържана.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.