1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Министерство на земеделието, храните и горите подкрепя кампанията „Да изчистим България заедно”

Министерство на земеделието, храните и горите подкрепя кампанията „Да изчистим България заедно”

Заместник-министър Добрев взе участие в Партньорска среща по кампанията

„Като родител и като човек, свързан с грижата за опазването и бъдещето на горите, знам колко важно е да се насърчават младите хора и децата към изграждане на навици да пазят чиста природата. Затова и ние, като екип на Министерство на земеделието, храните и горите, сме мотивирани да направим необходимата организация, така че да подпомогнем и през тази година успешното провеждане на кампанията „Да изчистим България заедно” като наша обща кауза.” Това заяви заместник-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев по време на партньорска среща по кампанията „Да изчистим България заедно” на БТВ. Заместник-министърът подчерта, че Министерство на земеделието, храните и горите се утвърди сред един от първите и традиционни партньори на кампанията и участва за седми пореден път.

"Структурите на Министерство на земеделието, храните и горите ще подготвят списък с места, на които ще маркираме зони, които да бъдат почистени в горските територии на 16 септември. И през тази година разчитаме, че от нашите структури доброволно ще се включат в кампанията по почистването на горските територии както и досега над 3000 служители и семействата им от държавните горски предприятия и стопанствата към тях, както и от регионалните дирекции по горите. Имаме готовност да участваме и с извозване на част от отпадъците по места, където ще се почистват горски територии", увери още заместник-министърът.


„Ще поканим и колегите от БТВ на наша горска или паркова територия, като потърсим дестинация, в която да могат лично да се включат и помогнат за почистването в края на активния летен туристически сезон, когато горите наистина имат нужда от почистване и облагородяване”, обеща заместник-министърът.


„Очакваме със съдействието и на младите хора и най-активните представители на гражданското общество, загрижени за гората и за природата, да направим една наистина успешна кампания и да утвърдим добрия диалог между институции, граждани и медии в името на добри и полезни за обществото каузи”, посочи още Атанас Добрев.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.