1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Денят на отворени врати в ОД на ДФЗ в Пловдив премина при засилен интерес

Денят на отворени врати в ОД на ДФЗ в Пловдив премина при засилен интерес

Близо 15 експерти от областната дирекция на фонда даваха разяснения на фермерите

Денят на отворени врати, който се проведе на 26 юли 2017 г., в ОД на ДФ „Земеделие“ – РА в гр. Пловдив, премина при засилен интерес. Само за първите два часа справки и отговори на възникнали казуси получиха над 30 земеделски стопани. Близо 15 експерти от областната дирекция на фонда даваха разяснения на фермерите. Основните им питания бяха свързани с предстоящия прием по подмярка 4.2 „Инвестиции в преработка и маркетинг на селскостопански продукти” както и критериите, по които се оценява ранкирането по вече приетите проекти по подмерките 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ и 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“ от ПРСР 2014-2020. Стопаните се интересуваха и дали ще се отпусне допълнителен бюджет за поемане на нови ангажименти по двете агроекологични мерки 10 и 11 за следващата Кампания през 2018 г. Други въпроси бяха насочени към причините, поради които някой от стопаните не са получили субсидиите по мерките и схемите на директните плащания за Кампания 2016. В приемната дойдоха да поставят свои въпроси и граждани, подали заявления за подпомагане в ОД – Ямбол.

В Деня на отворени врати на ОД на ДФЗ в Пловдив участваха и служители на Инспектората от Централно управление в София, които също отговаряха на запитванията на стопаните. В приемната бяха подадени и няколко жалби. Подателите ще получат отговор по тях в максимално кратки срокове, след извършване на проверки в ЦУ на ДФЗ.

Денят на отворени врати се проведе в изпълнение на стратегическите цели на ДФЗ за подобряване обслужването на граждани и повишаване доверието във фонда, както и превенция на корупцията и противодействие на измамите. Инициативата е в съответствие с подхода за публичност и прозрачност в работата на ДФЗ – РА, основана на приоритетите в програмата на изпълнителния директор Живко Живков.

Вратите на фонда и в частност на областната дирекция в гр. Пловдив винаги са били отворени за бенефициенти, за техните въпроси, проблеми и предложения. Дни на отворени врати предстои да се проведат във всички областни структури на фонда в страната.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.