1. Начало
  2. Новини
  3. Селекция
  4. Хибридите на Пионер се доказаха в сушата и горещините!

Хибридите на Пионер се доказаха в сушата и горещините!

По време на открит ден край с. Добротич бяха представени възможностите на американската генетика

На опитно поле край варненското село Добротич фирма Пионер представи хибриди царевица и слънчоглед. Домакин на презентацията беше младият земеделски стопанин Данаил Добромиров, който обработва 20 000 дка.

Регионалните агрономи Преслав Бобчев и Георги Герджиков запознаха присъстващите фермери с характеристиките на отделните хибриди. Целта на открития полски ден е да се види развитието на отделните продукти при почвено-климатичните условия в тази част на Варненска област.

За поредна година се открои Експрес-толерантният хибрид PR 64LE25. Той продължава да държи първенство по продажби в страната. Стабилен, адаптивен, с висок потенциал за добив и масло.

При царевицата фермерите могат да ползват продукти с ФАО от 200 до 600 според предназначението и нуждите на стопанството. Отново при сухите и горещи условия в региона се отличи продуктовата линия Optimum AQUAmax. Състоянието на посевите в опитното поле е много добро и за поредна година фермерите очакват селекцията на Пионер да надскочи конкурентните хибриди.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.