неделя, 24 Юни 2018, 23:15
Агрофорум Агромаркет АгроКомпас Мобилна версия
12 Авг 2017 08:35 | Новини

Проведена работна среща между ръководството на ИАРА и представители на рибарски сдружения

Срещата протече в ползотворна и градивна дискусия

Проведена работна среща между ръководството на ИАРА и представители на рибарски сдружения
Оцени статията
|
Ключови думи: Бургас, дискусия, ИАРА, среща

В гр. Бургас, се проведе работна среща-дискусия за обсъждане на възможностите за отпадане на задължението за попълване на риболовен дневник от лицата, извършващи стопански риболов с риболовни кораби с обща дължина под 10 метра.

На срещата взеха участие Изпълнителният директор на ИАРА, доц. д-р Галин Николов, главният директор на ГД Рибарство и контрол г-н Тодор Ангелов, представител на дирекция за опазване на рибните ресурси, юрисконсулт, г-н Константин Петров – Съветник в ППРБЕС и представители на рибарско сдружение гр. Царево, Рибарско дружество Созопол, Рибарско дружество Свети Никола и Рибарско сдружение Сарафово.

Срещата протече в ползотворна и градивна дискусия. Ръководството на ИАРА предложи варианти за отпадане на риболовните дневници при риболовните лодки с дължина под 10 метра. Представителите на сдруженията изказаха конкретни съображения в тази връзка. Взето беше решение да се съберат максимален брой мнения и предложения по въпроса. Участниците се обединиха около инициативата тези срещи да бъдат регулярни и бъдещите решения в областта на рибарството да бъдат винаги съобразени с мнението на бранша.

Източник:
 • AGRO.BG
 •  
   
   

  ДОБАВИ КОМЕНТАР


  Последни интервюта

  всички

  Актуални статии

  всички
  agro
  agro
  eXTReMe Tracker