1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Горски инспектори от РДГ-Берковица задържаха 5 МПС и 20 куб. м. незаконни дърва

Горски инспектори от РДГ-Берковица задържаха 5 МПС и 20 куб. м. незаконни дърва

За констатираното нарушение е уведомено РУ на МВР - Бяла Слатина

Горски инспектори от Регионална дирекция по горите (РДГ) – Берковица задържаха 5 моторни превозни средства и 20 куб. метра дърва за огрев. Нарушението е установено в землището на село Враняк, община Бяла Слатина, вчера вечерта по време на съвместна проверка със горски служители от Държавно горско стопанство – Враца.

Инспектиращите забелязват група лица от ромски произход, които извършват добив и товарене на незаконно добита дървесина и се насочват към тях за проверка. Възниква напрежение – нарушителите се опитват да нападат с колове проверяващите. След неколкократни предупреждения от страна на горски инспектор, са произведени изстрели във въздуха със служебно оръжие, при което нападателите се разбягват.

За констатираното нарушение е уведомено РУ на МВР - Бяла Слатина и е образувано дознание.

Работата по случая продължава.         
       
Миналата седмица горските инспектори от РДГ-Берковица са извършили 97 проверки и са съставили 4 акта за установени административни нарушения по Закона за горите.  Проверени са били 25 моторни превозни средства, 11 сечища за добив на дървесина, 11 обекта за складиране, преработка и търговия, 20 ловци, 5 риболовци, както и 25 физически лица. По  случаите са задържани около 3 куб. м. дървесина, 6 пр. куб. м. дърва за огрев и 2 моторни превозни средства.

Проверките в териториалния обхват на РДГ-Берковица продължават.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.