1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. За дърветата в Морската градина на Бургас се грижи професионален арборист

За дърветата в Морската градина на Бургас се грижи професионален арборист

Зелената система е част от визитката на Бургас

Община Бургас покани професионален арборист от Великобритания да сподели своя опит в резитбата и оформянето на големи дървета. Той се казва Антъни Крофт и от две години живее в България. Специалността му е „Гъбни болести“.

Наричат арбористите „дървесни хирурзи“. Те се занимават с отглеждането, поддържането на жизнените функции, подходящата резитба и оформление на едромащабни растения.

Антъни Крофт е направил оглед на Морската градина. Той извърши някои полезни манипулации върху посочени от Общината проблемни дървета в рискова зона – те са разположени в непосредствена близост до детската площадка между „Гъбката“ и ул. „Агоп Мелконян“. Нужно е обезопасяване на тези и други екземпляри, пред които има още живот, но са на пределна възраст.

Зелената система е част от визитката на Бургас. Мнозина твърдят, че неговата Морска градина е най-красивият и добре поддържан обществен парк в България. През последните 7-8 години зеленината в града се обгрижва с мисъл за бъдещето. През този период посадените дървета са много повече от премахнатите.

Опазването на всичко ценно ще продължи до предела на безопасността, но не и отвъд него. В моментите, когато се налага подмяна, Община Бургас има намерението да внася нова растителност от видове, подходящи за градска среда и съобразени с промените в световния климат, които никой не може да отрече.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.