1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Революция в прибирането на реколтата

Революция в прибирането на реколтата

АGCO представи идеалния комбайн – Massey Ferguson IDEAL

AGCO, световен производител и дистрибутор на селскостопанско оборудване, представи IDEAL, новата си върхова гама комбайни в Бреганзе, Италия. „Комбайнът IDEAL е резултат от много години научноизследователска и развойна дейност, безкрайни инженерни часове, отдадена екипна работа и водеща експертиза в отрасъла,“ каза Мартин Рихенхаген, председател, президент и главен изпълнителен директор на AGCO, „Това е още един резултат от неуморните усилия на AGCO да осигури най-новаторските решения на изхранващите света земеделци.“

Разработването на комбайна IDEAL е също значителна стъпка към непрестанното подсилване на глобалното предлагане на продукти за прибиране на реколтата от IDEAL и укрепване на положението на AGCO като водещ производител на цялостен асортимент земеделски решения.

Новото поколение комбайни е резултат от световно проучване „Глас на клиента“. Откритията показаха, че има нужда от напълно нова платформа комбайни, принуждаваща екипа на AGCO за научноизследователска и развойна дейност да започне от „бял лист хартия“.

Световен екип от различни обекти на AGCO разработи функциите, които клиентите посочиха в проучването. „IDEAL е част от стратегията на AGCO за глобална платформа, която поддържа взаимодействия измежду различни региони, спестява разходи и оптимизира управлението на снабдителната верига. Подобно на глобалната серия трактори на AGCO тази платформа комбайни изразява отдадеността ни към чисто новите дизайни и към практичните решения, които дават на селските стопани по целия свят силата да бъдат по-производителни и да изхранват нарастващото световно население“, каза Ерик Хансотиа, старши вице президент, глобален цикъл на посевите и услугите, свързани с Fuse.

Близо 50 комбайни-прототипи бяха произведени и изпитани в лаборатория, в нивата и по света, в различни среди за разработване на единствен по рода си комбайн, който може да бъде използван за всички култури и да работи във всички условия, във всички части на света.

„Нашите клиенти жънат в много различни условия и всяко стопанство има неповторим набор от изисквания за неговата работа,“ продължи Хансотиа. „Комбайнът IDEAL цели да превъзхожда нуждите и очакванията на нашите клиенти. Той е най-новаторския комбайн, който сме произвеждали някога и е инвестиция в бъдещето на прибирането на реколтата. IDEAL ще промени начина, по който реколтата се прибира днес.“

В сърцето на комбайна IDEAL е ефективна система за вършеене, която изпъква с качество на зърното и сламата, обработване на зърното, енергийна ефективност и работоспособност в широко разнообразие от условия.

Комбайнът IDEAL, включващ най-новите патентовани нововъведения от отдела на AGCO за свързани с Fuse услуги, е напълно свързан, предлагайки автоматична система за регулиране на комбайна и преглед на потока ожъната маса в реално време.

IDEAL означава лекота на употреба и оптимизиране на сложни дейности от жътвата посредством осигуряване на ефективността, видимостта и удобството, от които земеделците се нуждаят в полето.

IDEAL е първият по рода си високопроизводителен комбайн с подобна тясна каросерия и е неповторим с впечатляващия си дизайн. IDEAL е проектиран за удобно движение по път.

IDEAL ще се предлага в три от основните марки на AGCO: Чалънджър, Фендт и Масей Фергюсон и ще дебютира на Агритехника през ноември 2017 г.

Новият комбайн ще бъде лансиран на различни пазари през 2018 г. IDEAL ще се предлага в 3 различни модела, 7, 8 и 9, ще е наличен с колела или с гъсенични вериги и също така с версията ParaLevel.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.