1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. В първия есенен ден у нас се очаква облачността да е променлива

В първия есенен ден у нас се очаква облачността да е променлива

Максималните температури ще са между 19 и 24 градуса

В първия есенен ден у нас - 23 септември, се очаква облачността да е променлива, по-често значителна над североизточните и планинските райони, където на отделни места, в часовете преди обяд, ще превали. Максималните температури ще са между 19 и 24 градуса. Сутринта в северните райони на Черноморието е възможно да превали, а максималните температури по морето ще бъдат 21-24 градуса, близки до температурата на морската вода.

Сняг заваля и покри високите части на планините. Тънка снежна покривка се образува на Мусала и Черни връх. Настъпи астрономическата есен В първия ден на астрономическата есен се очаква високо в планините отново да превали сняг. В събота в страната минималните температури ще бъдат между 7 и 12 градуса, а максималните - между 19 и 24 градуса. В неделя температурите леко ще се покачат.

Климатологът Георги Рачев прогнозира преди дни, че ни очаква топла есен. С настъпването на сезона температури ще са нормални, но значително по-ниски от тези, с които бяхме свикнали в края на лятото, предаде Дарик. Октомври ще бъде сравнително топъл месец, прогнозира климатологът.  

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.