понеделник, 23 Юли 2018, 16:26
Агрофорум Агромаркет АгроКомпас Мобилна версия
05 Окт 2017 14:21 | Новини

Тазгодишната реколта от грозде в Германия е слаба като количество, но много добра като качество

Годината е била свързана с много затруднения за лозарите и винарите

Тазгодишната реколта от грозде в Германия е слаба като количество, но много добра като качество
Оцени статията
|

Тазгодишната реколта от грозде в Германия е слаба като количество, но много добра като качество. Това показват предварителните данни на Германския институт по виното. В повечето лозарски региони на страната насажденията са реколтирани.

Остават единствено масиви с ризлинг по поречието на река Мозел, както и в южната част на долината на Рейн. Прогнозата на експертите е за 7,5 милиона хектолитра вино, които ще бъдат произведени от тазгодишната реколта. Това са 18 процента по-малко от 2016-та. Цените на готовата продукция обаче ще бъдат по-високи, тъй като предлагането е по-малко.

Годината е била свързана с много затруднения за лозарите и винарите. След студовете през втората половина на април, през лятото на много места е имало унищожителни градушки. След това септември е започнал с влажно и студено време, което е принудило земеделските стопани да започнат гроздобера по-рано от обичайното.

За доброто качество и високата захарност са допринесли топлите дни в края на миналия месец особено при червените сортове. Германските лозари не са единствените в Европа, които отчитат слаба реколта. Експертите на Европейската комисия очакват общо 146 милиона хектолитра, което ще е най-слабият резултат от 2000-та година насам. Най-сериозни загуби регистрират стопаните в Италия и Франция с 11, респективно 8,5 милиона хектолитра по-малко.

Източник:
 • AGRO.BG
 •  
   
   

  ДОБАВИ КОМЕНТАР


  Последни интервюта

  всички

  Актуални статии

  всички
  agro
  agro
  eXTReMe Tracker