сряда, 26 Септемрви 2018, 00:08
Агрофорум Агромаркет АгроКомпас Мобилна версия
12 Окт 2017 14:05 | Новини

Столична община предприема мерки за чистотата на въздуха

Отчита се тенденция за намаляване на вредните емисии

Столична община предприема мерки за чистотата на въздуха
Оцени статията
|

От началото на следващата година ще стартира програма срещу един от най-големите замърсители на въздуха във столицата - битовото горене, обяви кметът на София Йорданка Фандъкова, пише standartnews.com. Според нея мерките, които ще се предприемат няма да бъдат популярни, защото ще засегнат навиците на грежданите.

Отчита се тенденция за намаляване на вредните емисии. 75 000 такива са били спестени с втория лъч на метрото, а се очаква намаление с още 50 000 след като влезе в употреба третата линия.

90% от автобусният парк е подменен. Започната е процедура по закупуването на още 13 трамвая, общината изпълнява решението си повече да не се купуват дизелови возила. Вместо това ще бъдат взети 20 автобуса на ток.

От началото на следващата година ще стартира програма срещу един от най-големите замърсители на въздуха във столицата - битовото горене, обяви кметът на София Йорданка Фандъкова. Според нея мерките, които ще се предприемат няма да бъдат популярни, защото ще засегнат навиците на грежданите.


Фандъкова обяви, че се отчита тенденция за намаляване на вредните емисии. 75 000 такива са били спестени с втория лъч на метрото, а се очаква намаление с още 50 000 след като влезе в употреба третата линия.


90% от автобусният парк е подменен. Започнахме процедура по закупуването на още 13 трамвая, разкри кметът и допълни, че общината изпълнява решението си повече да не се купуват дизелови возила. Вместо това ще бъдат взети 20 рейса на ток. 

Копирано от standartnews.com
Източник:
 • AGRO.BG
 •  
   
   

  ДОБАВИ КОМЕНТАР


  Последни интервюта

  всички

  Актуални статии

  всички
  agro
  agro
  eXTReMe Tracker