1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Семинар на тема: Употребата и съхранението на продукти за растителна защита

Семинар на тема: Употребата и съхранението на продукти за растителна защита

Съвместна информационна среща-семинар на НССЗ, БАБХ и АРИБ в гр. Кюстендил

Днес, 18 октомври в гр. Кюстендил ще се проведе съвместна информационна среща-семинар на НССЗ (Териториален областен офис - гр. Кюстендил), Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) и Асоциация растителнозащитна индустрия България (АРИБ).

На семинара Елза Кадийска, гл. инспектор в о-л “Растителна защита“, ОДБХ - гр. Кюстендил ще представи на гостите нов фитосанитарен риск за България – бактерията Xylella fastidiosa.

Милена Коцева, гл. инспектор в о-л “Растителна защита“, ОДБХ - гр. Кюстендил ще запознае присъстващите с употребата и съхранението на продукти за растителна защита, както и нормативните изисквания и приложението им в земеделското стопанство.

Мария Иванова – Координатор към  АРИБ ще запознае земеделските стопани с добрите растителнозащитни практики за устойчиво развитие на земеделието.

Експертите от Териториален областен офис на НССЗ - гр. Кюстендил ще разяснят на участниците в семинара възможностите за подпомагане на земеделските стопани по Програмата за развитие на селските райони ПРСР 2014 - 2020 г.

Събитието ще се проведе в гр. Кюстендил, ул. Македония № 2, Дом на науката и техниката (НТС), залата на 2 етаж.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.