1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Изпълнителна агенция по горите изразява позиция на нетърпимост към всяка проява на насилие срещу горски служители

Изпълнителна агенция по горите изразява позиция на нетърпимост към всяка проява на насилие срещу горски служители

ИАГ е направила предложения за промени в Наказателния кодекс

На 17 октомври 2017 г. по време на проверка в горските територии в землището около река Стряма в близост до с. Баня, общ. Карлово срещу трима служители на Държавно горско стопанство – Хисар е упражнено насилие при опит да бъде предотвратена незаконна сеч. 

Това е поредното дръзко нападение, извършено над горски служители, което се случва по време на изпълнение на служебните им задължения и пряко застрашава здравето и живота им.  Само за последните две години имаме регистрирани над 100 нападения и заплахи над горски служители. В тази връзка, Изпълнителна агенция по горите е направила предложения за промени в Наказателния кодекс, които да ограничат и спрат подобни дръзки нападения и престъпления. 

Справянето с агресивни закононарушители е проблем не само на горската система. Проявата на насилие е атака срещу цивилизованото общество и борбата срещу незаконните прояви. 

Каузата, която защитава българският горски служител е грижата за гората, но само с усилията на всички институции и обществена съпричастност ще постигнем успех в опазването на тази национална ценност.  

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.