1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Междуредов култиватор CHOPSTAR-HYBRID с хоризонтални дискове и GPS-управлявано повдигане на окопаващите секции и нашето ново РЪКОВОДСТВО ЗА ОРГАНИЧНО ЗЕМЕДЕЛИЕ

Междуредов култиватор CHOPSTAR-HYBRID с хоризонтални дискове и GPS-управлявано повдигане на окопаващите секции и нашето ново РЪКОВОДСТВО ЗА ОРГАНИЧНО ЗЕМЕДЕЛИЕ

Einböck има няколко новини за Вас за тазгодишното изложение AGRITECHNICA!

Междуредов култиватор CHOPSTAR-HYBRID с хоризонтални дискове

Междуредовият култиватор CHOPSTAR-HYBRID с хоризонтални дискове е отличното решение за окопаване в мулч. Основаващ се на доказаната рама на CHOPSTAR, той разполага с монтирани към окопаващата секция свободно въртящи се плоски дискове. Диаметърът е приспособим спрямо желаното междуредие. Дисковете разрязват почвата точно под повърхността. Те увреждат корените на плевелите и съответно подрязват плевелите точно под повърхността на почвата (но под слоя мулч). Пред дисковете са монтирани водещи режещи колела с голям размер. Те разрязват почвата и слоя мулч във вертикала, за да гарантират безпрепятствена работа без никакво задръстване.

CHOPSTAR-HYBRID е отлично пригоден за мулч. Начинът му на работа предотвратява задръстване от мулча, понеже нямаме избутване на масата встрани (почва и раститени остатътци) -  дисковете работят под мулча и  окопаващите секции плевят точно в тази зона. Окопаването също така е много подходящо при „жив“ мулч, тъй като е възможно да работите с машината в семената на мулча.

CHOPSTAR-HYBRID  е подходящ не само за мулч. Той е също така първостепенен избор при специални култури, при зеленчуци и при култури с голяма листна маса (например тикви), защото работи под листата и не наранява културата.

Ако гъстотата на плевелите е прекалено голяма, защото окопаването не е било възможно за продължителни периоди от време, или пръскането на плевелите не е дало резултат, тогава CHOPSTAR-HYBRID може дори и в тези условия за окопае плевелите без никакви проблеми. Плоските дискове и водещи режещи колела с голям размер предотвратяват задръстване в работната зона на машината и при голямо количество плевели, както би могло да бъде с стандартните зъбци. Така че, окопаването е успешно без никакви проблеми.

Разбира се CHOPSTAR-HYBRID може да бъде съчетан с автоматичната ни система ROW-GUARD  за водене на култиватора в хоризонтала, използвайки камера.

Управлявано от GPS повдигане на окопаващата секция за CHOPSTAR

За още по-точни резултати при окопаване, Einböck вече предлага хидравлично повдигане на отделните окопаващи елементи и звездообразните силиконови палцови. Един хидроцилиндър на всяка окопаваща секция може да я повдигне с до 300 мм.

Повдигането може да бъде контролирано посредством превключвател за всяка секция или посредством GPS модул за управление. Това GPS управление повдига секциите точно в края на полето, при работен завой, при ниви с неправилна форма или такива с остри ъгли. Това нововъведение гарантира най-добрата защита за растенията, а окопаването се осъществява точно където трябва да бъде. Системата използва стандарта ISOBUS. Можете да използвате Вашия съществуващ съвместим модул за управление или да закупите модула нас.
 
Изискванията към трактора са ниски: един еднодействащ хидравличен модул за управление и една връщаща линия без налягане са достатъчни. Разпределянето на хидравличното налягане към хидроцилиндрите се извършва изцяло от модула за управление на CHOPSTAR.


РЪКОВОДСТВОТО ЗА ОРГАНИЧНО ЗЕМЕДЕЛИЕ от Einböck

Обмисляте преминаване от обикновено към органично земеделие? Или вече сте преминали, но търсите информация, за която трябва да внимавате, какви затруднения могат да възникнат и как да се справите с тях?
Einböck Ви помага: на AGRITECHNICA представяме новото ни РЪКОВОДСТВО ЗА ОРГАНИЧНО ЗЕМЕДЕЛИЕ. Събрахме много информация, всички новини и всички нововъведения по този въпрос и създадохме това ръководство. То ще Ви бъде представено на AGRITECHNICA. По време на изложението и след това можете да го поръчате от нас или да го изтеглите безплатно от Интернет страницата ни www.einboeck.at.
Хвърлете един поглед, със сигурност ще откриете полезна информация!


Консултации за органично земеделие от практикуващ фермер с дългогодишен опит на щанда на Einböck

Einböck Ви предлага лична консултация на AGRITECHNICA. Попитайте всичко, което някога сте желали да научите относно органичното земеделие! Това предложение е насочено специално към всички земеделци, които искат да преминат от обикновено към органично земеделие. Но земеделците, които вече са преминали, със сигурност също могат да получат ценни съвети в личен разговор и да попитат каквото желаят да знаят относно органичното земеделие.

Консултантът е био земеделец. Той ще разкаже за собствения си опит, ще посочи всички възможни предизвикателства, но най-вече ще Ви покаже преимуществата и непредвидените възможности, които се откриват пред Вас.

Консултантът ще бъде на разположение от вторник, 14.11. до петък, 17.11. на щанда на Einböck. Просто се отбийте, не е необходимо заявление. Заедно със специалистите от Einböck ще Ви бъде показано как оптимално да пригодите машините за механичен контрол на плевелите, подготовка на семенното легло, минимална почвообработка, грижи за ливади и т.н. към нуждите Ви и да ги внедрите в употреба.

официален вносител за България е фирма Булагро Машини АД.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.